Verlies van een dierbaar mens

Hij is niet meer. Zij is ons ontvallen.
We hebben er veel woorden en omschrijvingen voor. Maar de werkelijkheid is vaak, zeker in die eerste tijd, een overweldigend gevoel van leegte.
‘Je moet ermee leren leven’, wordt er gezegd. ‘Je moet het accepteren, loslaten’. Of: ‘je moet je leven weer oppakken’. Veel woorden en goede raad, maar het voelt rauw en pijnlijk.

Er zijn allerlei idee├źn over hoe je zou moeten rouwen, over de gevoelens die erbij komen kijken, over wat je zou moeten doen. Vaak weet je het gewoon niet, voel je je verdwaald. Het kan zijn dat je lange tijd vooral aan het overleven bent.

Rouw is voor iedereen anders. En ook de weg naar herstel is voor iedereen anders. Gelukkig kunnen mensen daarin vaak veel opvangen in en met hun eigen omgeving.
Maar soms blijkt dat het niet meer loopt, dat je niet verder komt en dat het herstel, het weer opnemen van je leven, stokt. Dan kan het helpen als iemand een tijdje met je meekijkt en met je meeloopt. Zodat het leven weer lichter wordt en ‘overleven’ steeds meer weer ‘leven’ wordt.

Twijfel je of begeleiding iets voor jou is?
Kom gerust kennismaken. Dat is gratis en verplicht je tot niks.
Je kunt telefonisch of via het contactformulier een afspraak maken.