Manon

Leven en dood – van kind af aan heeft het me geraakt.
Wat mensen vertellen over verlies en verdriet, over einde en (nieuw) begin – daar klopt de hartslag van ons leven.
Ik heb er mijn beroep van gemaakt, van het luisteren naar deze verhalen, van het -met mensen samen- ontdekken, onderzoeken, tot spreken brengen van de verhalen en daarmee van het leven.
Ik werk als geestelijk verzorger en vooral als begeleider bij verlies en rouw.
In de gesprekken die ik met mensen heb, gaat het vaak over wat ze hebben moeten inleveren, over de mensen die ze kwijt zijn. En vooral over wat dat betekent in hun leven. Soms gaat het over verliezen die zich nog maar juist aandienen, soms gaat het over gebeurtenissen van lang geleden, die nu nog invloed hebben.

Verliezen zijn ingrijpend. Al luisterend help ik je om het verhaal van jouw leven op te halen, het verhaal van vreugde en begin, van verlies en rouw, naar nieuwe betekenis en mogelijkheden.
Ik doe dat als geestelijk verzorger in het Laurentius ziekenhuis in Roermond en vanuit mijn eigen praktijk in Weert (en omstreken) – als geestelijk verzorger en als verlies- en rouwtherapeut (i.o.)

Vanuit mijn praktijk begeleid ik mensen die te maken hebben met rouw en verlies. Vanuit mijn achtergrond richt ik me, behalve op de mensen die een dierbare verloren hebben, vooral ook op degenen die te maken krijgen met beperkingen en/of verlies van gezondheid – bij henzelf of bij dierbaren. Denk aan mensen met chronische ziekten of aandoeningen. Of aan mensen waarvan de partner gaat lijden aan dementie.

Uitgangspunt is voor mij steeds jouw verhaal en jouw verlangen. Vanuit betrokkenheid en aandacht zoek ik samen met jou naar ruimte voor jouw verhaal, naar de betekenis voor jou van wat er gebeurt of gebeurd is. Ik vind het daarin belangrijk om jou de ruimte te geven die je nodig hebt. Maar ik zal je ook soms uitdagen en kritisch bevragen als dat nodig is. Ik loop een stuk mee op jouw weg zodat jij straks lichter verder kunt.

Wil je gratis en vrijblijvend kennismaken? Of heb je nog vragen?
Neem dan contact op door een bericht te sturen of te bellen.