Manon

    

Sinds ongeveer 15 jaar werk ik als geestelijk verzorger. Eerst in de ouderenzorg, later in het ziekenhuis.
In de gesprekken die ik met mensen heb, gaat het heel vaak over wat ze hebben moeten inleveren, over de mensen die ze kwijt zijn. En vooral over wat verlies en rouw betekent in hun leven. Soms gaat het over verliezen die zich nog maar juist aandienen, soms gaat het over gebeurtenissen van lang geleden, die nu nog invloed hebben.

Steeds opnieuw zie ik hoe ingrijpend verliezen kunnen zijn. En hoe waardevol en helpend goede begeleiding dan kan zijn. 
Ik wilde graag mijn ervaring en mijn expertise inzetten voor meer mensen – ook buiten het ziekenhuis of de instelling. Niet gebonden aan de regels en beperkingen die daar gelden.
Uitgaan van wat mensen nodig hebben, wat voor hen belangrijk is.
De opleiding Verlies- en rouwtherapie die ik in 2018 ging volgen, rust me hier nog meer voor toe.

Vanuit mijn praktijk begeleid ik mensen die te maken hebben met rouw en verlies. Vanuit mijn achtergrond richt ik me, behalve op de mensen die een dierbare verloren hebben, vooral ook op degenen die te maken krijgen met beperkingen en/of verlies van gezondheid – bij henzelf of bij dierbaren. Denk aan mensen met chronische ziekten of aandoeningen. Of aan mensen waarvan de partner gaat lijden aan dementie.

Uitgangspunt is voor mij steeds jouw verhaal en jouw verlangen. Vanuit betrokkenheid en aandacht zoek ik samen met jou naar ruimte voor jouw verhaal, naar de betekenis voor jou van wat er gebeurt of gebeurd is. Ik vind het daarin belangrijk om jou de ruimte te geven die je nodig hebt. Maar ik zal je ook soms uitdagen en kritisch bevragen als dat nodig is. Ik loop een stuk mee op jouw weg zodat jij straks lichter verder kunt.

Wil je gratis en vrijblijvend kennismaken? Of heb je nog vragen?
Neem dan contact op door een bericht te sturen of te bellen.